הגירה היא מעבר מארץ אחת לאחרת, בד"כ מארץ מולדת - בה נולד וגדל האדם, לארץ אחרת, חדשה ושונה.
בספרות הפסיכולוגית מקובל להגדיר הגירה כ"אירוע טראומתי" בחיים. כמו מוות של אדם קרוב, פיטורים , גירושין וכד'.
אין ספק שזה אירוע משמעותי מאד. אבל , כמו כל דבר בחיים, זה ענין של צורת חשיבה: בחירה בין הסתכלות על אירוע כזה כקושי או כאתגר, כמקור לתסכול וכאב או כקרש קפיצה והזדמנות להתפתחות וצמיחה. ענין של בחירה..
מעמד חוקי יכול להיות אזרחות, גרין קארד או ויזה מכל סוג שהוא. אזרחות אמריקאית היא המצב האופטימלי עבור שהיה בארה"ב.
בנוסף ישנם הרבה סוגי ויזות (ויזה - אשרת כניסה), והנפוצות בינהן בציבור החרדי הן: ויזת עבודה, וויזה של משרת רב (איש דת).
אם אתם אזרחי ארה"ב אתם כבר במצב טוב יותר. השהיה הינה חוקית לחלוטין ללא תלות בתנאים כלשהם (מקום לימודים, משרה מסוימת ), היא ללא תאריך תפוגה (אלא אם כן עברתם על החוק בדברים מסוימים שעונשם - שלילת האזרחות..), בנוסף אזרח אמריקאי זכאי לקבל ביטוח בריאות בסיסי חינם והטבות מסוימות שמהוות בסיס כלכלי ראשוני.
מעמד חוקי נוסף הוא גרין קארד שמוגדר כ"תושב קבע ". כלומר - מחזיק כרטיס זה מורשה לעבוד ולחיות בארה"ב. תוקף כרטיס כזה הוא לכל החיים אבל יש לחדש אותו מידי 10 שנים. שהיה מחוץ לארה"ב לתקופת זמן של יותר משנה תגרום לביטול הזכאות להחזקתו. כרטיס זה ניתן לקבל ע"י הוכחת שייכות לאזרח אמריקאי שנותן חסות לבן המשפחה. ועונה על קריטריונים מסוימים.
עוד דרך לקבל גרין קארד היא ע"י הגרלה .שנערכת על ידי הממשלה מידי תקופה.
ישנם כמה הבדלים לא משמעותיים בין אזרח למחזיק גרין קארד, למשל- השתתפות כשופט בחבר מושבעים או שרות בצבא במשרות מסוימות אינן ניתנות למחזיק גרין קארד. בציבור שלנו זה רק יתרון...
אחרי 5 שנים ניתן להפוך לאזרח , ישנם הרבה מאוד שבוחרים לא לעשות זאת כי כמעט אין הבדל בין אזרח לתושב קבע.
בכל סטטוס שהוא - אנו מאחלים לכם יישוב טוב והרבה הצלחה !